Disse er «best» på elbil

Flest rikinger kjører elbil

Hele 35 prosent av de som tjener over 1,5 millioner kroner i året kjører elbil. Har avgiftsfrie luksus-elbiler blitt en gavepakke til rike nordmenn?

DE FLESTE VELGER ELBIL: At også kjøpesterke kunder veger elbil er bra. Det hindrer dem i å kjøpe forurensende fossilbiler, og gjør at bruktmarkedet for elektriske biler etter hvert blir stort, slår Elbilforeningen fast. Foto: NTB Scanpix
DE FLESTE VELGER ELBIL: At også kjøpesterke kunder veger elbil er bra. Det hindrer dem i å kjøpe forurensende fossilbiler, og gjør at bruktmarkedet for elektriske biler etter hvert blir stort, slår Elbilforeningen fast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tesla, Audi, BMW, Mercedes og Volvo. Toppen av salgsstatistikken for nye biler i Norge domineres av luksusmerkene. I november var Porsche Taycan den 11. mest solgte bilmodellen i Norge. Ikke i noen andre land kan Porsche vise til slike tall.

Derfor kommer det heller ikke som noen overraskelse når en ny undersøkelse, som Ipsos har gjort for Gjensidige, viser at folk med høye inntekter er i et klart flertall blant elbilistene. Hele 35 prosent av de som tjener mer enn 1,5 millioner kroner i året svarer at de eier en elbil.

Totalt viser undersøkelsen at det fortsatt bare er sju prosent av befolkningen som sier at de har elbil.

Flere brukte elbiler

Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening, mener at ingen av dem som kjøper ny bil i Norge er fattige.

– Avgiftsfritaket på elbil er der fordi elbil er dyrere i produksjon. I kombinasjon med høy engangsavgift på nye, forurensende biler, er dette en fordel for samfunnet fordi det gir mindre utslipp. Rundt 65 prosent av de som kjøper ny bil i dag velger elektrisk, og dette tallet vi øke kraftig neste år. Dette vil etter hvert også gagne alle de som skal kjøpe brukt bil, sier Berge og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.