Flotte, store Mini-bilder

Suksessbilen Mini Cooper er blitt helt ny. Men da vi presenterte bilen for et par uker tilbake, var imidlertid bilen fortsatt delvis maskert. Nå kan vi vise deg alt.

Publisert
Sist oppdatert

BMW og Mini vet sannelig å fore pressen med en jevn strøm. Da vi nylig kunne skrive om bilen på bakgrunn av de første offisielle meldingene – se artikkellink i bunn - var imidlertid de avbildede bilene maskert både rundt lykter foran og bak og ved blinklys på siden foran.Det, tenkte vi, kunne jo være spennende, siden bilen ellers er uhyre vanskelig å skille fra forgjengeren - i hvert fall rent utseendemessig.

"Nye" lykter

For akkurat som med for eksempel BMW med nye X5, har Mini åpenbart ikke funnet grunn til å tukle med en suksesdesign. Samtlige paneler på nye Mini, i likhet med alt under overflaten, er imidlertid nytt.

Og de tidligere maskerte lyktene? Jepp, også her trenger vi bilder av ny og gammel rett ved siden av hverandre for å se forskjellen… Nå sitter frontlyktene fast og følger ikke med når man åpner panseret. Samtidig er fremre blinklys integrert i frontlyktene. Baklyktene har på sin side økt i størrelse.

Fin akselerasjon

Av nye opplysninger som har dukket opp siden forrige artikkel, nevner vi akselerasjonstidene fra null til hundre kilometer i timen. De oppgies til 9,1 sekunder for Cooper med 120 hester, mens Cooper S med 175 hester drar til på 7,1 sekunder. Det er ned henholdsvis 0,1 og 0,3 sekunder. Til glede for nye lesere; Det er fortsatt 1,6 liters rekkefire bensinmotorer, men på S-utgaven er altså kompressoren erstattet med turbo. I første halvdel av 2007 dukker det opp en 1,4-liters bensinmotor med 95 hester. Det er også varslet en dieselutgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer