Flyttbar bilnavigasjon

Navigasjonsanlegg i bil fungerer bedre og bedre, men integrerte systemer er svært dyre. Spesielt derfor er løsninger basert på Pocket Pcer og egne satellittmottakere spennende.

Flyttbar bilnavigasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regn med fra 20.000 kroner og oppover for å få din nye bil levert med navigasjonsanlegg. Det du får er et integrert anlegg med varierende brukervennlighet. Utviklingen går fremover, og de fleste systemene er i dag lettbrukte.

I hverdagen her hjemme er det først og fremst nysgjerrigheten som blir tilfredsstilt ved at du alltid vet hvor du er. En gang i blant er systemene til god hjelp for å finne frem til en ukjent adresse. Det er når vi er i utlandet at navigasjonsanleggene er utrolig hjelpsomme. Du kan sette deg i bilen på hvilken som helst flyplass, taste inn adressen til hotellet, og anlegget tråkler deg gjennom storbyer med overveldende trafikk uten problemer.

Vanligere

Nesten alle biler kan i dag leveres med en eller annen form for navigasjonssystem, og det begynner å bli relativt vanlig at leiebilselskapene også tilbyr det i sine biler. Prisen, som i snitt ligger over 20.000 kroner for et komplett anlegg, er imidlertid for stiv til at det kan forsvares ut ifra et normalt behov.

Synker prisen til 5.500 kroner er saken en annen. Vi har prøvd litt forskjellige typer, og en variant basert på en iPAQ fra HP og en satellittmottager fra Tomtom har vi helt nylig stiftet bekjentskap med. Fordelen med et slikt flyttbart system er at du kan ta det med deg inn i leiebiler, eller bruke det på tur i en ukjent storby. Ulempen er blant annet at hukommelsen for kart er begrenset, og at du i praksis må ha strøm til utstyret på grunn av moderat batterikapasitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.