Flyvebilen vist i New York

James Milner har gått lenger enn de fleste når det gjelder å virkeliggjøre drømmen om den flyvende bilen...

Publisert
Sist oppdatert
I luften hevder Milner at den skal kunne klare å tilbakelegge mer enn 1.600 kilometer med en hastighet på omtrent 320 kilometer i timen


På bilutstillingen i New York, som stengte sine dører forleden, ble to av Milner Motors' produkter vist for publikum, riktignok i en litt obskur avdeling av messehallen.

Den ene var ElectriCar, en konseptbil av den såkalte plug-in hybrid-typen, det vil si en bil som i hovedsak har elektrisitet som drivkilde, men som støttes av en forbrenningsmotor for å øke rekkevidden.

Se store bilder

AirCar

Men det var naturlig nok konseptet AirCar som vakte mest oppmerksomhet. Denne prototypen viser hvordan Milner tenker seg, og håper en dag å produsere, en bil som også kan fly (hvis det da ikke snarere er et fly som også kan kjøres på veien?)

Sammenleggbar

Vingene kan brettes ut og inn etter behov og "bilen" drives av to rotasjonsmotorer og ganske voluminøse turbiner. Flybilen skal ikke veie mer enn 1.500 kilo - omtrent som en Ford Mondeo - og skal ha en toppfart på veien på cirka 140 kilometer i timen, drevet av en motor på omkring 40 hestekrefter.

I luften hevder Milner at den skal kunne klare å tilbakelegge mer enn 1.600 kilometer med en hastighet på omtrent 320 kilometer i timen takket være de to flymotorene på 160 hestekrefter hver.

Sjekk hva bilen din er verdt

Skepsis

Flyvebilen vist i New York

Flyvebilen vist i New York

  1. Store bilder!


Dette virker selvsagt besnærende, men vi må presisere at drømmen ikke er fullt ut realisert. Konseptet som ble vist er kjørbart som bil, men har ikke fløyet ennå og en del av målet med å være til stede på New York International Auto Show var nok å få publisitet og øke sjansene for å finne partnere til å realisere neste etappe av det spennende eventyret.

Blant annet håper Milner å kunne produsere en versjon som kan fly i en høyde av opp til 25.000 fot (omtrent 7.800 meter). Selv om mange i publikum har vist seg entusiastiske er mange kommentatorer skeptiske til om flybilen har sjanser til å nå helt i mål, noe det gis eksempler på i nedenstående video fra Reuters som omhandler Milners flybil.

En av årsakene er den relativt stive annonserte prisen: 450.000 dollar som tross den lave dollarkursen blir ganske mye penger også her i landet - 2,3 millioner kroner.

Uansett: Det er lov å drømme. Heldigvis.

Video (på engelsk):


  • Se de store bildene her!


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer