Flyvebilen vist i New York

James Milner har gått lenger enn de fleste når det gjelder å virkeliggjøre drømmen om den flyvende bilen...

Publisert
Sist oppdatert

På bilutstillingen i New York, som stengte sine dører forleden, ble to av Milner Motors' produkter vist for publikum, riktignok i en litt obskur avdeling av messehallen.

Den ene var ElectriCar, en konseptbil av den såkalte plug-in hybrid-typen, det vil si en bil som i hovedsak har elektrisitet som drivkilde, men som støttes av en forbrenningsmotor for å øke rekkevidden.

Se store bilder

AirCar

Men det var naturlig nok konseptet AirCar som vakte mest oppmerksomhet. Denne prototypen viser hvordan Milner tenker seg, og håper en dag å produsere, en bil som også kan fly (hvis det da ikke snarere er et fly som også kan kjøres på veien?)

Sammenleggbar

Vingene kan brettes ut og inn etter behov og "bilen" drives av to rotasjonsmotorer og ganske voluminøse turbiner. Flybilen skal ikke veie mer enn 1.500 kilo - omtrent som en Ford Mondeo - og skal ha en toppfart på veien på cirka 140 kilometer i timen, drevet av en motor på omkring 40 hestekrefter.

I luften hevder Milner at den skal kunne klare å tilbakelegge mer enn 1.600 kilometer med en hastighet på omtrent 320 kilometer i timen takket være de to flymotorene på 160 hestekrefter hver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer