Fobo Tire overvåker luftrykket

Og gir deg beskjed når du må fylle.

ALLTID RIKITIG LUFTTRYKK: Alle vet at man ikke skal kjøre med feil lufttrykk i dekkene. Tanken bak FOBO Tire er at det skal bli enklere å vite når du må fylle dekket.  Foto: FOBO
ALLTID RIKITIG LUFTTRYKK: Alle vet at man ikke skal kjøre med feil lufttrykk i dekkene. Tanken bak FOBO Tire er at det skal bli enklere å vite når du må fylle dekket. Foto: FOBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det malaysiske selskapet Salutica fikk kjapt fullfinansiert dette prosjektet på Indiegogo, noe kryptisk kalt FOBO Tire.

FOBO står for «For Our Better wOrld». Ja, det er litt søkt.

Kjører du rundt uten reservehjul? Sjekk datoen på tettemiddelet

Det er et «Tire Pressure Monitoring System (TPMS)», dekktrykksmåler, som sender beskjed til en app på mobilen når lufttrykket ikke er som det skal være. I tillegg får du også en enhet du plasserer inni bilen, som ventilhetten også snakker med. Dét i tilfellet mobilen ikke er tilstede eller har gått tom for batteri.

Dekktrykksmålere skal forøvrig bli påbudt for alle nye biler fra 1. november.

Alt om luftrykk fra Dinside.

Overvåk 20 biler på én gang

Firmaet sier overvåkningen skjer døgnet rundt, og at batteriet i ventilhetten skal vare rundt to år. I tillegg, og dette er vel strengt tatt ganske unødvendig for andre enn proff-aktører, kan du overvåke opptil 20 biler på appen.

Bruk mobilen som bilnøkkel

Du kan dessuten dele informasjonen på appen med 100 andre mobilbrukere. Som sagt, strengt tatt ganske unødvendige funksjoner.

SMART-VENTILHETTE: For deg som alltid er bekymret for om lufttrykket er riktig.  Foto: FOBO
SMART-VENTILHETTE: For deg som alltid er bekymret for om lufttrykket er riktig. Foto: FOBO Vis mer


Det som er viktigere, er at Fobo-ventilhettene ikke blir stjålet - noe fremtidige brukere opplyste på forumet at kunne bli et problem. Følgelig får du nå også med egne låsemuttere og fastnøkkel som skal forhindre tyveri.

Skifte dekk? Husk etterstramming

Det billigste alternativet ligger nå på rundt 700 kroner for ett sett til bilen (frakt inkludert). Når du legger på norsk moms, ender du opp med 870 kroner. Produktet skal etter planes skipes i november.

Teknologi som måler lufttrykket og så varsler føreren, er ikke ny. Det som er nytt er at du kan ettermontere dette.

(Via Cnet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer