Focus ST: Råtøft fra Ford

Ford fokuserer på kjøreglede.

Focus ST: Råtøft fra Ford
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare litt over et år siden vi var i Nice og prøvekjørte Ford Focus RS, med en særdeles giftig grønnfarge som signaturfarge. Ytelsene var ikke mindre giftige, og i bakhodet hadde vi opplevelsene fra den orange Focus ST klart i minnet. Nå er det igjen duket for en ny Ford Focus ST, som på mange måter kan sies å være en RS-light. Tradisjonen tro har Ford strukket strikken et godt stykke lenger, og spørsmålet er, kan den fortsatt kalles RS light?

En helt ny linje

Det er på den kommende bilutstillingen i Paris at Ford skal vise smykket for første gang. Den vil stå der sammen med sine mer normale brødre i den nye Focus familien, som kommer til Norge i begynnelsen av 2011. Focus ST vil dessverre ikke komme før et år senere, så vi har litt tid å spare penger på.

Ford går hardt ut når de nå viser frem bilen for første gang, og i informasjonen vi har fått er det skrevet om en ”dramatisk ny Focus ST”, hva nå det måtte bety.

Fokus på kjøreglede

Den nå utgåtte ST var et unikum av en bil. Med en ikke ukjent turbomatet rekkefemmer under panseret bød den på kraft og lyd i et monn som kan få hårene til å reise seg, selv på spedbarn. Motoren delte de med Volvo, som den gang var en del av Ford-konsernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer