- Føler at vi møter veggen

Trikken vil sikre trafikantene enda mer, men staten er vanskelig.

Publisert
Sist oppdatert

Trikken er en svært viktig del av kollektivtransport-tilbudet i hovedstaden. Men trikken kan være skummel.

Nå torsdag ettermiddag ble en kvinne skadd etter en kollisjon mellom en varebil og en trikk i hovedstaden. Varebilen ble truffet i høyre side.

Den første tirsdagen i november døde en mann i 40-årene av skadene han pådro seg da han var uoppmerksom og ble påkjørt av en trikk i Oslo.

Det samme skjedde i fjor da en kvinne i 50-årene ble overkjørt av trikken etter å ha falt over trikkeskinnene. Hjelpesløse tilskuere forsøkte å informere trikkeføreren om at det lå noen i trikkeskinnene, men trikkeføreren hørte ikke tilropene og kjørte over kvinnen. Konsekvensene var fatale.

Hva er det som gjør at trikken kan være så farlig?

En av årsakene kan være at mange bilister og fotgjengere ikke vet at man har vikeplikt ovenfor trikken - selv når man går over et fotgjengerfelt.

Les også: Er han helt idiot? Farlig lek på togskinner

Stor opplysningsskampanje

- Det er en utfordring. Det er ikke ukjent for oss at mange ikke kjenner til vikeplikten. Vi jobber hardt med opplysingskampanjer i aviser og plakater i trikkene. I halvannet år nå har vi jobbet med Trygg Trafikk for å informere om reglene, og vi er i kontakt med kjøreskoler, sier Cato Asperud, kommunikasjonssjef for Trikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer