Når feil oppstår

Føler seg truet av bruktbil-selgeren

Mange bruktbil-kjøpere må skremme selgeren med advokat for å få fikset feil på bilen. Flere føler seg truet av selgeren.

VIKTIG SJEKK: - Det er viktig å sjekke bruktbilen nøye, sier Asbjørn Rognes, som har jobbet som bruktbil-biltester og rådgiver for NAF-medlemmer i en mannsalder. Han avslører de dyre fellene du kan gå i. Foto: NAF
VIKTIG SJEKK: - Det er viktig å sjekke bruktbilen nøye, sier Asbjørn Rognes, som har jobbet som bruktbil-biltester og rådgiver for NAF-medlemmer i en mannsalder. Han avslører de dyre fellene du kan gå i. Foto: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av ti bruktbil-kjøpere opplever uenighet med selgeren. En landsdekkende undersøkelse som YouGov har gjennomført for If, viser at det fortsatt er mange som blir uenige med selgeren når det dukker opp feil og problemer med bilen i etterkant.

Av de 719 bilkjøperne som er spurt, svarer så mange som 19 prosent ja på spørsmålet «har du noen gang havnet i uenighet med selgeren etter et bruktbilkjøp».

Av disse igjen, svarer 28 prosent at det tok tid å komme til enighet men at det ordnet seg. 20 prosent svarte at de måtte true med advokat og 16 prosent følte seg truet av selgere.

Må ha advokat-hjelp

– Vi ser dessverre en del ganger at konfliktnivået etter en bruktbil-handel kan bli høyt, og at det er nødvendig å bruke rettshjelpsdekningen på bilforsikringen for å få juridisk bistand, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Mitt råd til bruktbil-kjøpere er å få undersøkt bilen grundig ved kjøp og bruke en standardisert kjøpskontrakt. Og så er det selvfølgelig lov å se an bilselger. Aner du ugler i mosen, kan det kanskje være lurt å følge magefølelsen, sier produktspesialist Kenneth Havrevoll i If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer