Test: Porsche Macan Turbo Performance Package

Føles som en Porsche 911 - med fem seter

Macan Turbo føles nesten som en høy 911. Med 40 hester ekstra holder den konkurrentene på avstand.

DEN BESTE: Porsche er konge på haugen i konkurransen om kjøreglad SUV. Man blir sittende og undre på hvor de to tonnene som bilen veier har tatt veien. Foto Rune M. Nesheim
DEN BESTE: Porsche er konge på haugen i konkurransen om kjøreglad SUV. Man blir sittende og undre på hvor de to tonnene som bilen veier har tatt veien. Foto Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche Macan konkurrerer i klassen for mellomstore SUVer. Der finner vi nykommeren Jaguar F-Pace samt Mercedes GLC og BMW X3/X4. Audi Q5 har diskvalifisert seg fra gjengen med foreløpig fravær av sekssylindret motor på den nye modellen. Macan fås med toliters firesylindret motor, mens Macan S, GTS, Turbo og Diesel har treliters seksere med turbo.

Enda mer hester

Nå kan du få Macan Turbo med en såkalt Performance Package. Da løftes treliterens effekt fra 400 hester blank til 440. Sport og Sport+ er funksjoner i Sport Chrono-pakken som er standard på Macan Turbo PP, men koster ekstra vanligvis.

Dermed står Turbo S emblemet fortsatt ledig. Kjekt dersom noen av konkurrentene skulle finne på å lage noe skikkelig rått. Det har de ikke ennå. Foreløpig topper Mercedes med AMG GLC43 med 367 hester, BMW med X4 M40i med samme effekt og Jaguar F-Pace S 3,0 V6 S/C med 380. Før det eventuelt kommer noen rene AMG, M og SVR-modeller, kan Porsche leve trygt på toppen med sin Turbo – særlig etter oppgraderingen.

Potent motor

Under panseret finner vi en svært villig 3,6 liters twinturbo-motor. Turboene skuffer på med luft fra 2.000 omdreininger og oppover. Derfra er momentkurven lineær, og byr ikke på mange overraskelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer