Volkswagen med fabrikkstopp:

- Følger situasjonen nøye

Prekær delemangel på grunn av krigen i Ukraina.

STANS: Volkswagen ID3 under produksjon i Dresden. Denne fabrikken stanser produksjonen onsdag. Foto: REUTERS/Matthias Rietschel/File Photo/NTB
STANS: Volkswagen ID3 under produksjon i Dresden. Denne fabrikken stanser produksjonen onsdag. Foto: REUTERS/Matthias Rietschel/File Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske bilkonsernet Volkswagen stanser denne uka produksjonen ved to store fabrikker i Tyskland. Det skriver det anerkjente bilnettstedet Automotive News Europe.

Stopper opp

Fabrikken ved Zwickau har produksjonsstans fra og med tirsdag til og med fredag denne uka, mens fabrikken i Dresden stanser opp mellom onsdag og fredag.

Volkswagen-konsernet har et nettverk på 40 000 leverandører. Noen av disse holder til vest i Ukraina, og krigen har gjort at det har oppstått problemer i leverandørkjeden. Det dreier seg blant annet om ledningsnett som produseres i landet.

De to fabrikkene produserer elbilene VW ID3, VW ID4, VW ID5, Audi Q4 e-tron.

Fabrikken Zwickau produserer 1200 elbiler per dag, skriver Automotive News, som henviser til en artikkel i det tyske finansnettstedet Handelsblatt.

Følger situasjonen

Fabrikkstansen rammer produksjonen av flere modeller som er populære her til lands. Kommunikasjonssjef hos den norske Volkswagen-importøren, Harald A. Møller, Lars Joakim Hanssen sier i en e-post til DinSide at det er litt for tidlig å si om dette vil ramme norske kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer