Folke-SUV-en Toyota RAV4 blir hybrid

Modellen blir fornyet på utsiden i tillegg til at hybrid-varianten gir lavere forbruk og utslipp.

MER DYNAMISK: Nykommeren har fått designendringer som skal gi et mer dynamisk ytre.  Foto: TOYOTA
MER DYNAMISK: Nykommeren har fått designendringer som skal gi et mer dynamisk ytre. Foto: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi har fortalt tidligere vil Toyota over nyåret lansere sin nye versjon av RAV4 som også kommer i en hybrid-utgave. Samtidig er det klart at japanerne vil kutte helt ut å tilby dieselmotor i modellen.

Les mer: 20 år med RAV4

Faceliften av en av Norges mest populære SUV-er innebærer endring på både utseendet og interiøret i tillegg til at de satser mer på miljøvennlig teknologi. Hybridløsningen består av en 2,5-liters bensinmotor, kjent fra Lexus NX 300h, i kombinasjon med en el-motor på tilsammen 197 hestekrefter.

Opptil 90 prosent hybrid

– Dette blir en av våre viktigste modeller! Med denne bilen vil vi øke salget, sier Toyotas informasjonssjef i Norge, Espen Olsen. Han legger til at bilen introduseres i Norge i slutten av januar, og sier de tror hybridandelen vil ligge mellom 80 og 90 prosent av det totale RAV4-salget neste år.

Hybrid-modellen blir tilgjengelig både med for- og firehjulstrekk og vil koste fra 360.500 kroner. Det er rimeligere enn hovedkonkurrenten Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid, som koster fra 394.000 kroner.

Den har da riktignok firehjulstrekk. For RAV4 Hybrid med firehjulstrekk øker prisen til 399.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer