Folke-SUV får en bror

Nissan gjør det igjen. Nå ønsker de å gjenta Qashqai-suksessen i segmentet under.

Folke-SUV får en bror
Publisert
Sist oppdatert

Nissan er et bilmerke som i stadig større grad går sine egne veier. Som en del av Renault-Nissan-alliansen differensieres de to merkene for en stor del gjennom ulike tilnærminger til de forskjellige markedssegmentene.

Originale alternativer

Per idag er Nissan til stede i småbilsegmentet med Micra, som ikke har noen voldsomt stor tilhengerskare. Et billigere og mindre, men mer moderne alternativ, er minibilen Pixo. En klasse opp fra Micra finner vi den kompakte, men praktiske og romslige Note som tilhører minifleksibilene, en klasse som på en måte ble definert av Opel Meriva i sin tid. Ytterligere en og to størrelser opp finner vi folke-SUVene, eller snarere crossoverne, Qashqai og Qashqai +2. De to sistnevnte utgjør et SUV-lignende og mer romslig alternativ i den større enden av kompaktklassen ("Golf-klassen"). De erstatter henholdsvis Almera og Primera, biler som var av den tradisjonelle typen i kompakt- og mellomklassesegmentet.

Juke, den lille crossoveren

I dette selskapet er det tross alt Micra som er av den mer tradisjonelle typen, en liten og relativt trang bil som ikke gjør Nissan spesielt konkurransedyktig i dette segmentet lenger. Det håper den japanske produsenten nå å gjøre noe med ved å introdusere Juke. (Ja, den heter det - ikke skyld på oss...) Juke er en helt ny crossover - nettopp myntet på kunder i småbilsegmentet og da spesielt de som ønsker noe mer spennende enn de tradisjonelle bilene i dette segmentet. Idéen er altså å benytte samme prinsippet som ved lanseringen av Qashqai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.