Folke-SUV med sikkerhetsrekord

Hyundais nye folke-SUV gjør det kjempegodt i kollisjonstest.

Folke-SUVen Hyundai ix35 oppnådde det nest beste SUV-resultatet hos Euro NCAP så langt, kun slått av Volvo XC60. Foto: Knut Moberg
Folke-SUVen Hyundai ix35 oppnådde det nest beste SUV-resultatet hos Euro NCAP så langt, kun slått av Volvo XC60. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist gang Hyundai var i ilden hos Euro NCAP, i mai 2009, gikk det meget bra for småbilen i20. Bilen klarte hele 82,0 prosent måloppnåelse, det beste resultatet som var oppnådd av noen småbil inntil Suzuki Swift-resultatene ble publisert på onsdag.

Denne gangen er det folke-SUVen ix35 som gir Hyundais ingeniører grunn til å smile. ix35 oppnådde hele 80,5 prosent sammenlagt, noe som kvalifiserer til en 12-plass på DinSides unike liste over de 60 bilene som er testet etter de nye, strengere reglene.

Les vår test av ix35 her!

Barnebeskyttelse-rekord

Ikke nok med det - ix35 kan til og med skilte med en ny rekord. Bilen klarte hele 88 prosent måloppnåelse i barnebeskyttelsedisiplinen - 2 prosentpoeng mer enn den tidligere rekorden.

Barnebeskyttelsestesten går ut på å vise hvordan bilen beskyttet et 18 måneder gammelt og et tre år gammelt barn. Produsenten velger selv ut barnesete-modeller. Poengene tildeles basert på merking og instruksjoner knyttet til barnesetene, hvor komplisert det er å feste dem, hvordan bilen er tilpasset barneseter og - ikke minst - hvordan bilen og barnesetene beskytter barna i front- og sidekollisjons-testene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer