Volvo XC40 blir ladbar

«Folke-Volvoen» får el-motor

Omsider lanseres en ladbar Volvo til under en halv million. Salget av den har allerede startet.

RIMELIGERE OG MINDRE ALTERNATIV: Volvo lanserer med XC40 Twin Engine et ladbart alternativ til de hittil tilgjengelige, «fossile» utgavene av den kompakte XC-en. Prisen starter på 480.000 kroner, men vi kunne ha ønsket oss en lengre rekkevidde. Foto: Volvo Cars
RIMELIGERE OG MINDRE ALTERNATIV: Volvo lanserer med XC40 Twin Engine et ladbart alternativ til de hittil tilgjengelige, «fossile» utgavene av den kompakte XC-en. Prisen starter på 480.000 kroner, men vi kunne ha ønsket oss en lengre rekkevidde. Foto: Volvo Cars Vis mer
Publisert

Salget av den nye plug-in hybriden til Volvo er i gang. Med XC40 Twin Engine har nå altså Volvo-kunder som ønsket et mer kompakt ladbart alternativ enn XC60 eller XC90, muligheten til å gå for den relativt kompakte SUV-en.

- Med salgsstarten til XC40 markerer vi at alle modellseriene våre kan tilby plug-in hybrider. Denne drivlinjen har vært utrolig viktig for Volvo i Norge og står for 65% prosent av salget vårt. Det knyttes derfor store forventninger til XC40 Twin Engine i Norge, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway AS, i en pressemelding.

Leveres fra høsten av

Men selv om det åpnes for bestilling av bilen nå, forventer ikke Volvo å starte kundelevering før i fjerde kvartal 2019 - altså fra oktober.

Volvo presiserer at ladbare XC40 først blir tilgjengelig som T5 Twin Engine. Bilen lanseres da med forhjulsdrift og en tre-sylindret bensinmotor, i tillegg til den elektriske motoren.

180 + 82 hester

ensinmotoren leverer 180 hestekrefter og 265 newtonmeter, mens den elektriske motoren supplerer disse kreftene med 82 hestekrefter og 160 newtonmeter.

Elektrisk rekkevidde oppgir Volvo til 38 kilometer etter WLTP-normen. Det er relativt beskjedent i forhold til rekkevidden som kreves for maksimalt avgiftsavslag, nemlig 50 kilometer.

Om, og med hva, programmet utvides med andre varianter, vet vi foreløpig ikke - ei heller om firehjulsdrift blir tilgjengelig.

Fra 480.000

Prisen på XC40 T5 Twin Engine blir fra 479.900,- inkludert frakt/levering i Oslo. Blandet forbruk oppgis til 0,19 liter per mil - men det er etter den utgående NEDC-standarden. CO2-utslipp oppgis til 44 gram per kilometer.

Den svenske produsenten har annonsert at de i 2025 har som mål å selge én million «elektrifiserte» biler på verdensbasis - inklusive dagens diesel- og bensinbiler, som skal få en mild-hybridisering. Halvparten av dette nybilsalget skal være helelektrisk.

Volvo skal lansere sine første mild-hybrider de kommende månedene. Først ut er diesel- og bensinvariantene til XC90 og XC60. Den nye elektrifiserte drivlinjen gir ifølge Volvo Cars opptil 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer