Volvo XC40 blir ladbar

«Folke-Volvoen» får el-motor

Omsider lanseres en ladbar Volvo til under en halv million. Salget av den har allerede startet.

RIMELIGERE OG MINDRE ALTERNATIV: Volvo lanserer med XC40 Twin Engine et ladbart alternativ til de hittil tilgjengelige, «fossile» utgavene av den kompakte XC-en. Prisen starter på 480.000 kroner, men vi kunne ha ønsket oss en lengre rekkevidde. Foto: Volvo Cars
RIMELIGERE OG MINDRE ALTERNATIV: Volvo lanserer med XC40 Twin Engine et ladbart alternativ til de hittil tilgjengelige, «fossile» utgavene av den kompakte XC-en. Prisen starter på 480.000 kroner, men vi kunne ha ønsket oss en lengre rekkevidde. Foto: Volvo Cars Vis mer
Publisert

Salget av den nye plug-in hybriden til Volvo er i gang. Med XC40 Twin Engine har nå altså Volvo-kunder som ønsket et mer kompakt ladbart alternativ enn XC60 eller XC90, muligheten til å gå for den relativt kompakte SUV-en.

- Med salgsstarten til XC40 markerer vi at alle modellseriene våre kan tilby plug-in hybrider. Denne drivlinjen har vært utrolig viktig for Volvo i Norge og står for 65% prosent av salget vårt. Det knyttes derfor store forventninger til XC40 Twin Engine i Norge, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway AS, i en pressemelding.

Leveres fra høsten av

Men selv om det åpnes for bestilling av bilen nå, forventer ikke Volvo å starte kundelevering før i fjerde kvartal 2019 - altså fra oktober.

Volvo presiserer at ladbare XC40 først blir tilgjengelig som T5 Twin Engine. Bilen lanseres da med forhjulsdrift og en tre-sylindret bensinmotor, i tillegg til den elektriske motoren.

180 + 82 hester

ensinmotoren leverer 180 hestekrefter og 265 newtonmeter, mens den elektriske motoren supplerer disse kreftene med 82 hestekrefter og 160 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer