Folkeregisterets regler for utflytting

Du må ha meldt utflytting fra Norge for å kunne ta med deg bil avgiftsfritt når du flytter hjem igjen. Folkeregisteret følger bestemte retningslinjer når de avgjør om du kan melde utflytting.

Publisert

Et av kravene Tollvesenet stiller for at du skal kunne ta med deg bil avgiftsfritt inn i Norge når du flytter hjem etter å ha bodd i utlandet, er at du har vært meldt utflyttet fra Norge i minst 5 år. Folkeregisteret har spesifikke retningslinjer om hvem som kan melde utflytting fra Norge. Disse reglene, som har blitt strengere de siste årene, legges til grunn for totalvurderingen av hver søknad om utflytting. Folkeregisterets § 1 nr. 8 (som tro i kraft 1.10.98) lyder som følger:

”Personer som flytter til land utenfor Norden for å bosette seg der, regnes som utflyttet. Forhold som vektlegges for å anse personer som utflyttet, er blant annet om vedkommende:

har egen selvstendig bolig i vedkommende innflyttingsland ikke lenger disponerer fast bolig i Norge ikke lenger har arbeidsmessig tilknytning til Norge ikke har ektefelle og/eller barn i Norge ikke har annet enn sporadiske opphold i Norge i løpet av året.

Utenlandske statsborgere som ikke lenger har adgang til å oppholde seg i Norge, regnes som utflyttet. Det samme gjelder utlendinger som de siste to år ikke har hatt kjent oppholdssted i Norge. For norske statsborgere må det imidlertid ha gått fem år siden vedkommende hadde kjent oppholdssted i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer