Folkesuv: Hvilken bør du velge?

DinSide tester folkesuver løpende, og her har vi plukket ut 19 av våre favoritter på markedet. God biljakt!

ANBEFALELSESVERDIG: Mazda CX-5 (bildet) er folke-SUV-en som har imponert oss mest det siste året. Den har også solgt som varmt hvetebrød og er storselgeren fremfor noen annen så langt i år - fullt fortjent. Men nå puster nye Toyota RAV4 og Mitsubishi Outlander den i nakken... Foto: Cato Steinsvåg
ANBEFALELSESVERDIG: Mazda CX-5 (bildet) er folke-SUV-en som har imponert oss mest det siste året. Den har også solgt som varmt hvetebrød og er storselgeren fremfor noen annen så langt i år - fullt fortjent. Men nå puster nye Toyota RAV4 og Mitsubishi Outlander den i nakken... Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folkesuver. Et ganske nytt ord, men nå en del av det norske språket. De kompakte SUV-ene er nemlig den typen bil som selger best i Norge i dag. I denne sammenligningen har vi konsentrert oss om de såkalte "folke-SUV-ene", som vi heretter vil kalle folkesuver.

Fra 300.000

Dette er altså biler som har en innstegspris fra under 300.000 kroner, oftest under 400.000, og noen til under en halv million.

Trenger man 4x4?

SUV er i de fleste tilfeller dyrt i forhold til andre bilkategorier - i det minste hvis man insisterer på at den skal ha firehjulstrekk. Det kan derfor være verdt å spørre seg om man virkelig trenger drift på alle fire - eller om det hovedsaklig er gleden av å sitte høyt og ha godt utsyn som frister. Vi tror mange av de som betaler titusener ekstra for 4x4 (per i dag en av tre bilkjøpere her til lands), egentlig godt kunne klart seg uten.

Da er det verdt å vite at det nå finnes mange folke-SUV-er til hyggelige "fra"- priser med forhjulsdrift.

Nordmenn vil ha SUV

Fornyelse

Klassen er de siste par - tre årene blitt kraftig fornyet og vi presenterer her testene av de bilene som enten er i første halvdel av sin livssyklus eller som vi har testet etter fornyelse/oppgradering, som eksempelvis VW Tiguan, Mitsubishi ASX og Opel Antara. Testene finner du nedenfor. Vi starter med de nyest ankomne på markedet og listen er i omvendt kronologisk rekkefølge. Ingen er eldre enn tre år - den eldste er fra november 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer