Folksam kårer årets beste biler

Dieselbiler scorer høyt på både sikkerhet og miljø.

BESTE SMÅBIL: Dieselbilen Ford Fiesta er best på miljø og sikkerhet, ifølge Folksam.
BESTE SMÅBIL: Dieselbilen Ford Fiesta er best på miljø og sikkerhet, ifølge Folksam. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For femtende året på rad har svenske Folksam gjennomført en kåring blant bilprodusentenes nye bilmodeller, der bilene som er best på sikkerhet og miljø topper lista.

I årets kåring er hele fem dieselbiler blant vinnerne.

Her er de sikreste setene

Bedre enn sitt rykte

Dieselbiler har rykte på seg for å være miljøverstinger, men dette er langt fra tilfellet for mange av de nye dieselbilene. I vurderingen av følgende bilstørrelser: beste småbil, større småbil, mellomstore bil, store bil, liten minibuss og stor minibuss, er hele fem av vinnermodellene dieselbiler - og best i klassen på både miljø og sikkerhet.

Ford Fiesta kåres i år til beste småbil, mens Volvo S80/V70 er best av de store bilene fra 2011. Dessuten er følgende dieselbiler de beste minibussene: Ford Grand C-Max, Seat Allhambra og VW Sharan. Elhybridbilene Toyota Auris og Toyota Prius er vinnerne i klassene større småbiler og mellomstore biler.

Og ikke tro at miljøkravene er mildere for dieselbilenes del, derimot godkjennes de med et strengere forbrukskrav enn bensinbilene.

I Folksams vurdering av de nye bilene, blir det satt et krav for drivstofforbruk for hver størrelsesklasse. Dette kravet baserer seg på forbruksmålene som bilindustrien og EU er enige om for gjennomsnittsbilen i 2015, og tilsvarer et bensinforbruk på 5,5 liter per 100 kilometer. I hver størrelsesklasse er høyeste tillatte forbruk 20 prosent lavere enn for bensinbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer