Test: Kia ProCeed

For deg som drømmer om Porsche, men har råd til Kia

Midt i SUV- og elbil-hysteriet dukker sportslige Kia ProCeed opp. En bil vi gjerne skulle hatt på gårdsplassen ... mens naboen henger over gjerdet og glaner.

PORSCHE-LIK: Vi har en mistanke om at Kia har latt seg inspirere av Porsche Panamera når de har designet Kia ProCeed. Foto: Eirik Risåsen.
PORSCHE-LIK: Vi har en mistanke om at Kia har latt seg inspirere av Porsche Panamera når de har designet Kia ProCeed. Foto: Eirik Risåsen. Vis mer
Publisert

Nye Kia Ceed har fått mye skryt både for kjøreegenskaper og praktisk innhold - også av tyske medier som vanligvis har VW Golf på topp i denne klassen. Golf er imidlertid ikke en bil du snur deg etter på gata. Det kommer du derimot til å gjøre etter ProCeed, som er på plass i Norge om kort tid.

ProCeed har et elegant og kupé-aktig design, som minner om Porsche Panamera bakfra. Og det beste av alt: Den er omtrent like praktisk som en stasjonsvogn.

Spiller på følelser

- Målet har vært å designe en bil som vekker følelser. Samtidig har vi gitt den et praktisk innhold som vil overraske de fleste, sa Kias designsjef Peter Schreyer da Dinside traff ham i Frankfurt i høst.

Nå har vi kjørt bilen, og konklusjonen er at det ikke bare er utseendet som teller på pluss-siden.

Nesten like spennende er kjøreegenskapene og det faktum at ProCeed ikke er veldig mye dyrere enn stasjonsvogn-utgaven av Ceed. Det er kun snakk om rundt 30.000 kroner, for den rimeligste utgaven som koster 419.900.

Sporty GT

ProCeed kommer i to utgaver: Med én bensinmotor på 140 hester og én på 204 hester, som koster 459.900 kroner. Pluss en diesel, men den er kanskje ikke så aktuell for Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer