Elbillading

- For få ladestasjoner. Regjeringen må ta grep

Dette sier Naf nå som vi snart passerer 400.000 biler med stikkontakt, og lademulighetene henger etter.

HENGER IKKE MED: Snart passerer Norge 400.000 elbiler og ladbare hybrider. Naf er bekymret for at lademulighetene langs veiene ikke henger med på utviklingen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HENGER IKKE MED: Snart passerer Norge 400.000 elbiler og ladbare hybrider. Naf er bekymret for at lademulighetene langs veiene ikke henger med på utviklingen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med snart 270.000 elbiler og 115.000 ladbare hybrider på norske veier, nærmer Norge seg 400.000 biler med stikkontakt. Det utgjør 15 prosent av bilparken.

- Ladeinfrastrukturen langs veiene er vår største bekymring akkurat nå. I løpet av 2020 vil vi antakelig passere en halv million elbiler og ladbare hybrider, sier senior kommunikasjonsrådgive Nils Sødal i Norges Automobilforbund (Naf).

- Ikke godt nok

Derfor mener Naf det er avgjørende at det bygges ut langt flere og kraftigere ladere til elbiler og ladbare hybrider i årene som kommer.

Før sommeren la regjeringen fram en strategi for alternativt drivstoff, men dette er langt fra nok til å møte utviklingen, ifølge dem.

- Det som kom fra regjeringen var i praksis ikke en strategi. Den var et håp om en markedsbasert utbygging fra ladeaktørene. I praksis fungerer dette ikke, fordi antall ladere holder ikke tritt med elbiltettheten. Vi etterlyser større ambisjoner enn det markedet greier å levere, sier Sødal.

Hvor blir det av støtten?

Nå stiller Naf tre krav til regjeringen for å få på plass et bedre og mer rettferdig ladetilbud til el- og hybridbilistene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer