VW Golf mest solgte bilmodell i Sverige

For første gang siden 1962 er ikke Volvo på salgstoppen hos «Söta bror»

Den tyske erkekonkurrenten med mest solgte bilmodell i Sverige i 2016.

GJETT HVEM SOM DANKET UT VOLVO? Volkswagen Golf gikk forbi samtlige av Volvos modeller og til topps på den svenske salgsstatistikken i 2016. Her er Golf representert av den franske golfspilleren Alexander Levy under Volvo China Open fra 2014. Foto: Paul Lakatos / OneAsia
GJETT HVEM SOM DANKET UT VOLVO? Volkswagen Golf gikk forbi samtlige av Volvos modeller og til topps på den svenske salgsstatistikken i 2016. Her er Golf representert av den franske golfspilleren Alexander Levy under Volvo China Open fra 2014. Foto: Paul Lakatos / OneAsia Vis mer
Publisert

De siste par årene har Volvo levert en rekke imponerende biler på markedet.

For eksempel vant Volvo XC90 både Årets Bil og Folkets Favoritt i 2016. I tillegg vant Volvo S90/V90 Folkets Favoritt i 2017, samtidig som bilen kom på «pallen» i Årets Bil-kåring, som Hyundai Ioniq vant.

Men til tross for dette. For første gang siden 1962 - da Volkswagen Boble solgte som varmt hvetebrød - topper ikke den svenske bilprodusenten salgslistene i hjemlandet. I 2016 var det nemlig igjen erkekonkurrenten Volkswagen som gikk til topps hos «Söta bror». Da var det ifølge mestmotor.se Golf som solgte mest.

Golf har på mange måter tatt over hegemoniet fra bolba, og kommer nå i flere varianter - for eksempel elbil, hybrid eller sportslig GTI. Vi har også testet den billigste varianten.

Nedgang i Norge

Også i Norge fikk Volvo merke at salget gikk tyngre i 2016. Totalt gikk salget ned med hele 12 prosent, sammenlignet med 2015, ifølge tall fra OFV (Opplysningsrådet for veitrafikken).

Dette var i et marked som gikk opp 2,6 prosent.

I markedsandeler var den svenske bilprodusenten også merket som tapte mest, med 0,9 prosent. Fra å være det tredje mest solgte merket i 2015, endte Volvo femteplass i Norge i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer