Hyundai i30 N møter Peugeot 308 GTI

For mye er akkurat passe

Disse to krever din oppmerksomhet.

KAFE-RACERE: Disse bilene har du knapt hørt om, men representerer noe av det morsomste du kan kjøre under 500 000 kroner. Foto: Fred Magne Skillebæk
KAFE-RACERE: Disse bilene har du knapt hørt om, men representerer noe av det morsomste du kan kjøre under 500 000 kroner. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er to bøller. Og de slipper unna med det. Hyundai i30 N og Peugeot 308 GTI sklir unna med de svarte stripene i asfalten, den drøye forbikjøringa og den høye farten.

De kan stå og knitre av glovarme bremser og røde eksosmanifolder, men de fleste går rett forbi uten å fortrekke en mine. Sinnataggene skriker nemlig hverken rally eller racing dersom du holder deg unna babyblå og kritt hvitt.

Da står nemlig de røde detaljene bedre frem. Ellers er det bare de mest oppmerksomme som legger merke til senket karosseri, med svært kledelige store hjul, kule eksosrør og spolierpakker. Selv om det skal innrømmes at Hyundai har tatt litt mer i enn Peugeot.

Hyundai i30 N

For du er ikke i tvil om at Hyundai har gitt deg nøklene til noe spesielt. Tuningen er ikke til å ta feil av. Den store N-en på dørene hjelper selvfølgelig til med oppmerksomheten om at dette er noe spesielt. Bokstaven står for Namyang, der utviklingssenteret deres ligger, samt Nürburgring, der bilen er testet.

Hyundai har vært aktive både i asfaltracing og rally de siste årene. Etter at de stilte opp med to biler i ADAC Zurich 24-timersløpet på Nürburgring, fikk de blod på tann og tilbyr nå bil med samme motor- og girkassekonfigurasjon for folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.