Forbedret Boxster testkjørt

Boxster er inngangsbilletten til livet i midtmotorisert sportsbil. Det var dette som var grunnidéen og utgangspunktet for Porsche da de bygde prototypen nummer 1 i 1948.

Forbedret Boxster testkjørt
Publisert
Sist oppdatert

Sicilia (DinSide Motor): Porsche 356 nummer 1 var den første virkelige Porschen. Ferry Porsche, Ferdinands sønn, konstruerte bilen, etter å ha kommet til erkjennelsen at han ikke fant noen bil i markedet han hadde lyst på. Dette var en konseptbil som fortsatt finnes i perfekt restaurert stand på museet til Porsche, i Zuffenhausen utenfor Stuttgart.

Nummer 1 var en toseters roadster med midtmontert motor. Når denne bilen ble satt i produksjon som 356, havnet motoren bak og bilen fikk også bakseter.

Første midtmotorbil fra Porsche for gatebruk er Boxster, så kom Carrera GT og til slutt Cayman. Carrera GT har dessverre gått ut av produksjon, men Boxster og Cayman lever i beste velgående.

Boxster har, som nummer 1, alltid hatt midtmontert motor og kun to seter. Den kom for 12 år siden og hadde på den tiden, litt lite mente mange, 204 hestekrefter. Navnet Boxster er avledet fra ordene boxer, som i "boxer engine" og "roadster", som i åpen toseter.

Dagens testbil er den sterkeste av det nye og ligger på hele 310 hestekrefter. Dette er en direkteinnsprøytet motor, som i tillegg til å være sterkere enn den utgående, også slipper ut mindre CO2. Dagens Boxster S med 295 hestekrefter slipper 254 gram, mens den nye slipper ut 230 med manuell kasse og 221 med dobbelkløtsjkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer