Forbered deg på dyrere bilforsikring

Det er ikke bare OBOS/Trygg-Hansa som sliter på bilforsikringsfronten. De aller fleste forsikringsselskapene taper i dag penger på bilforsikring.

Publisert

1999 var et katastrofalt år for bilforsikringsbransjen. Antallet skader steg med 7,5 prosent og kom opp i over 600.000. Og ikke nok med det; høyere verkstedpriser bidro til at skadeutbetalingene steg enda mer -- med 11,2 prosent. Selskapene måtte derfor punge ut med over 7,7 milliarder kroner. Resultatet var at de fleste forsikringsselskapene høynet premiene kraftig ved årsskiftet. Enkelte av de minst attraktive kundene opplevde premieøkninger på opp i mot 50 prosent.

Verre og verre

Etter disse premieøkningene trodde du kanskje at du kunne puste lettet ut? Det kan du nok imidlertid ikke. For i følge tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), fortsetter antall skader å stige også i år. I årets første kvartal ble det innrapportert 169.000 skader, en økning på hele 9,7 prosent i forhold til samme periode i fjor. Resultatet er at en stadig større andel av forsikringsselskapenes inntekter går med til å dekke utbetalingene. Faktisk er den såkalte skadeprosenten nå oppe i 92,5 prosent. Det betyr at forsikringsselskapene betaler ut 92 kroner og 50 øre for hver hundrelapp de får inn i premie. Dermed har selskapene lite igjen til å dekke sine driftsutgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer