Puster Nissan i nakken

Forbereder neste elbil-etappe

Sør-Korea har slått seg opp til å bli en tung aktør på elbil-scenen. Og de akter ikke å gi seg med det.

FUTURISTISK OG RETRO: Her har Hyundai klart det mesterstykket å se 45 år tilbake i tid for å vise en resolutt fremtidsrettet bil. Dette er elbilen Hyundai 45, som nylig ble vist på bilutstillingen i Frankfurt. Designen er inspirert av Giorgetto Giugiaros klassiske linjer på Hyundai Pony Coupé Concept fra 1974. Foto: Jamieson Pothecary
FUTURISTISK OG RETRO: Her har Hyundai klart det mesterstykket å se 45 år tilbake i tid for å vise en resolutt fremtidsrettet bil. Dette er elbilen Hyundai 45, som nylig ble vist på bilutstillingen i Frankfurt. Designen er inspirert av Giorgetto Giugiaros klassiske linjer på Hyundai Pony Coupé Concept fra 1974. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB: Oppdatert 24/09/2019

Hyundai, som puster Nissan i nakken med en andel på 10,2 prosent av elbilsalget mot Nissans 10,7 så langt i år (Kilde: OFV AS), var av dem som viste noe nytt og spennende i Frankfurt nylig - og dette er en godbit vi har ruget litt på, da det er en bil som fortsatt ligger litt frem i tid.

Og navnet er ... 45

Den ble presentert som konseptbil, og det er en god del elementer som nok ikke kommer til å komme på produksjonsbilen når den kommer på markedet.

Men Hyundai 45, som er navnet, fikk utvilsomt publikums oppmerksomhet og viste at de akter å fortsette å være en sentral aktør i den stadig mer velfylte elbil-arenaen.

At designerne har satset på rene linjer med et diamant-inspirert motiv, behøvde de ikke fortelle oss - det ser vi selv. Derimot var det mindre evident for de fleste at inspirasjonen er hentet fra en 45 år gammel designstudie, nemlig Hyundai Pony Coupe Concept fra 1974, designet av Italdesigns Giorgetto Giugiaro. Denne tall-fetisjen gjør det lettere å forstå 45-gradersvinklene som går igjen i formgivningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer