Hvor mye er bilen verdt?

Forbrukerombudet advarer mot tjeneste på nettet

Carprice.no eller Bilprisnorge.com kritiseres for å ha lurt penger fra norske forbrukere.

HVOR MYE ER BILEN VERDT? Forbrukerombudet og KNA kritiserer bilprisnorge.com og carprice.no for å ikke oppgi priser før handelen er i boks.Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HVOR MYE ER BILEN VERDT? Forbrukerombudet og KNA kritiserer bilprisnorge.com og carprice.no for å ikke oppgi priser før handelen er i boks.
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Hva? Koster det 199 euro nå? Sist uke var det 139 ...

Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet, med ansvar for blant annet e-handel, direktemarkedsføring og nettsvindel, advarer mot et selskap som tilbyr nordmenn taksering av biler på nett.

Selskapet som blant annet står bak tjenesten carprice.no er nemlig igjen på banen. Nå også under navnet bilprisnorge.com.

På disse to nettsidene tilbys nordmenn å få taksert pris på biler - men til en skjult pris, mener Forbrukerombudet.

- Vi overdriver ikke når vi sier at dette selskapet har dratt det for langt i en årrekke, sier Hovde Skjelbostad til Dinside.

Mange som klager

Forbrukerombudet har ifølge fagdirektøren mottatt 23 formelle klager på carprice.no og bilprisnorge.com det siste halvannet året. I tillegg har de fått en rekke klager på andre bilvurderingstjenester fra Estland, i tidsrommet 2001 til 2011.

Disse klagerne reagerer på at det kommer svært dårlig fram at man har måttet betale 139 euro, når man trykker på bestillingsknappen. Flere sier også at de har mottatt betalingskrav fra selskapet, uten at de har vært i kontakt med dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer