Forbrukerombudet led nederlag

Bilimportører og -forhandlere trenger ikke å inkludere årsavgiften i sine annonserte priser. Det er konklusjonen etter et vedtak i Markedsrådet.

Forbrukerombudet led nederlag
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudets offensiv for å rydde opp i annonserte bilpriser lyktes dermed ikke helt. Som vi skrev i mars, mente Forbrukerombudet at årsavgiften, som i år er på 2.755 kroner, skal inkluderes i prisen som oppgis i annonser og annet reklamemateriell. Enkelte bilimportører bøyde seg for Forbrukerombudets vilje. Men to av de største, Harald A. Møller og Toyota Norge, nektet å akseptere Forbrukerombudets retningslinjer.

Ga importørene medhold

Forbrukerombudet valgte å trekke de to bilimportørene inn for Markedsrådet, men fikk ikke medhold i sitt syn. Markedsrådet har nå en gang for alle gitt norske bilimportører medhold i at årsavgiften ikke trenger å regnes inn i nybilprisene.

Bilimportørenes Landsforening (B.I.L), som bisto de to importørene i Markedsrådet, har imidlertid bestemt seg for å møte Forbrukerombudet på halvveien. B.I.L anbefaler sine medlemmer å ta med et punkt om årsavgift i sitt annonsemateriell, der det tydelig fremgår at årsavgift kommer i tillegg til den oppgitte prisen.

Delseier for Forbrukerombudet

Forbrukerombudet nådde altså ikke helt frem på dette punktet. Men når det gjelder frakt- og leveringsomkostninger, har ombudet oppnådd resultater. Etter påtrykk fra Forbrukerombudet anbefaler Bilimportørenes Landsforening sine medlemmer å regne disse inn i annonserte priser. Dermed har ombudet delvis lyktes i sin offensiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer