Leasingbiler

Forbrukertilsynet: 10 av 13 leasingtilbydere bryter loven

Forbrukertilsynet vil ha slutt på lurereklamer for leasing av bil. En tilsynsaksjon avslørte at 10 av 13 aktører ga mangelfull informasjon om prisen.

Forbrukertilsynet: 10 av 13 leasingtilbydere bryter loven
Publisert

Ofte oppgis kun månedsprisen for leasingen i reklamene, ifølge Forbrukertilsynet. Dermed holdes opplysninger om etableringsgebyr og startleie skjult.

– Det er et stort økonomisk valg å skaffe seg bil, og det vil påvirke den økonomiske situasjonen til forbrukeren i lang tid. I flere av de markedsførte avtalene utgjør etableringsgebyr og startleie 30–40 prosent av avtalens totalpris. Når nærmere halvparten av kostnadene er utelatt fra markedsføringen, er markedsføringen villedende, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.

Elisabeth Lier Haugesth, direktør i Forbrukertilsynet. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
Elisabeth Lier Haugesth, direktør i Forbrukertilsynet. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix Vis mer

I 2014 ble Finansieringsselskapenes forening og Forbrukertilsynet enige om krav til markedsføring av privatleasing. All reklame for leasing der prisopplysninger er inkludert, skal inneholde et forklarende priseksempel.

– Det skal ikke være nødvendig å trykke seg videre i annonsen for å se full pris, sier Haugseth.

Nå har aktørene som bryter markedsføringsloven, fått beskjed om å skjerpe seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer