- Forby røyking i bilen!

I Europa mobiliserer politikere og trafikksikkerhetseksperter for å oppnå et generelt forbud mot å røyke mens man kjører bil.

Publisert
Sist oppdatert

Argumentene for å forby røyking bak rattet er av to typer: Først og fremst trafikksikkerhets-messige, men også basert på ønsket om å beskytte passasjerene mot passiv røyking.

I Storbritannia har en av de mest innflytelsesrike trafikksikkerhets-foreningene utarbeidet et forslag som går i denne retningen, og helsedepartementet i landet sa i mai at de vil "vurdere seriøst" et slikt forbud.

Røykeforbud i bil? Si din mening i debatten nedenforTverrpolitisk

Også i Tyskland har det dannet seg en tverrpolitisk koalisjon av folkevalgte for å øve press både på landets egne myndigheter og på EUs styrende organer for å få gjennomført et forbud mot røyking for bilførere. Bundestag-representanter både fra SPD, CDU og CSU stiller seg bak forslaget.

Til det tyske bilmagasinet Auto Bild uttaler SPD-politiker Peter Danckert: "Røyking mens man kjører øker ulykkesrisikoen drastisk", og Katarina Reiche (CDU), sier til bladet: "Sigaretter mens man kjører distraherer like mye som å snakke i mobiltelefon".

Det pekes spesielt på det farlige i en situasjon hvor bilføreren i en trengt trafikksituasjon plutselig mister den glødende sneipen ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer