Frykter ulykker

Forbyr forbikjøring

I Sverige innfører politiet og Trafikverket «forbikjøring forbudt» på enkelte veistrekninger i påsken. Her hjemme oppfordrer vegvesenet til å «kjøre kylling».

HÅPER PÅ NULL: Påsketrafikken er ulykkesutsatt. Ta det rolig og unngå forbikjøringen selv om køer kan tære på tålmodigheten. Det kan være det beste middelet mot ulykker i påsketrafikken. Foto: Rune Korsvoll
HÅPER PÅ NULL: Påsketrafikken er ulykkesutsatt. Ta det rolig og unngå forbikjøringen selv om køer kan tære på tålmodigheten. Det kan være det beste middelet mot ulykker i påsketrafikken. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er på strekningen på E4 fra Gävle, nord for Stockholm, og videre nordover at det svenske Trafikverket og politiet har bestemt at det skal være forbudt å kjøre forbi, under de mest trafikkerte dagene i påsken.

Dette er for å opprettholde best mulig flyt i trafikken og minske risikoen for alvorlige ulykker.

Ga null ulykker

– Risikoen for alvorlige ulykker øker når mange skal ut i påsketrafikken. Et forbud mot å kjøre forbi er noe vi har brukt i flere år for å øke trafikksikkerheten. Det har vist seg å gi positiv effekt og det har ikke skjedd noen alvorlige ulykker på strekningene der dette har vært innført, sier Erling Arvidsson i politiets trafikkseksjon til Vi Bilägare.

Å bryte mot forbikjøringsforbudet vil gi 3000 kroner i bot.

«Kjør kylling»

I Norge går ikke veimyndighetene så langt som til å innføre forbikjøring forbudt-soner på spesielle veier i påsken. Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland oppfordrer i stedet bilistene til å tørre å være «litt kylling» i påsketrafikken. Hun håper at det skal gi null drepte og hardt skadde på veiene i påsken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer