Ford Fiesta ST: GTI-killer

Om bare et par uker skal vi dra til Los Angeles og blant annet ta en titt på denne krabaten.

FIESTA ST i femdørs utgave: De kaller den konsept, men de lurer ikke oss. Omtrent slik blir GTI-killeren fra Ford seende ut. Foto: Ford
FIESTA ST i femdørs utgave: De kaller den konsept, men de lurer ikke oss. Omtrent slik blir GTI-killeren fra Ford seende ut. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nemlig i USA denne Fiesta ST med fem dører og en spenstig "GTI"-design skal vises for publikum første gang. Grunnen til det er at tredørs-utgaven ikke skal lanseres der borte, men det er viktig å pleie det amerikanske publikum ved å hausse opp imaget til en bil som er adskillig mindre enn det som er vanlig der borte, og som Ford allikevel håper å gjøre en viss suksess med. Vi snakker naturligvis om den "normale" Fiestaen, og som sagt bare den med fem dører.

Slik sett er norske kunder mer like de amerikanske enn de lenger sør i Europa, hvor tredørsversjonene selger bra.

Morobiler

Vi kjører i disse dager en Citroën DS3 Racing som er noe av det morsomste man kan kjøre i dag uten å måtte selge huset. Fiesta ST mistenker vi kommer til å bli minst like attraktiv i denne klassen, som ikke teller så veldig mange aktører i dag. Lederen er naturligvis VW Polo GTI - som faktisk er like rask fra 0-100 som referansen, storebror Golf GTI. (Les mer om Polo GTI her).

Les også: Ny Ford Focus ST - og en overraskelse

Turbo og 180 hester

Hva er så spesifikasjonene på den nye lommeraketten fra Ford? Ingen overraskelse der - det blir samme motorisering som i tredørs-ST som ble vist i Frankfurt, nemlig Fords nye 1.6 Ecoboost, altså en turboladet firesylindret bensinmotor god for 180 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer