Ford Fiesta ST200 - råeste Fiesta hittil

Ford feirer sin nest minste modell med en fyrrig ny ST-utgave.

KRAFTTAK: Ford Fiesta ST200 ble vist i Genève i vår og nå er den i produksjon. Som navnet indikerer har den 200 hestekrefter - 1,6-litersmotoren er en real kraftpakke og gir ytelser som ingen Fiesta på markedet før den. Foto: FORD
KRAFTTAK: Ford Fiesta ST200 ble vist i Genève i vår og nå er den i produksjon. Som navnet indikerer har den 200 hestekrefter - 1,6-litersmotoren er en real kraftpakke og gir ytelser som ingen Fiesta på markedet før den. Foto: FORD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford fester om dagen - Fiesta, som betyr nettopp fest på spansk, feirer nemlig sine 40 år som modell.

Det høver seg derfor vel at det lanseres en skikkelig festmodell - og den har fått navnet ST200 der 200 naturlig nok står for 200 hestekrefter. Den blir dermed en enda mer verdig lillebror til sprekingen Focus ST.

Det er dobbelt så mye som forgjengeren Fiesta XR2 hadde for 20 år siden.

Suksess-motorer

Dagens Fiesta ST som ble lansert i 2013 har en 1.6-liters EcoBoost-motor som utvikler 182 hestekrefter og 240 newtonmeter dreiemoment med tilhørende 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Siden lanseringen er det solgt over 30.000 Fiesta ST i Europa. Et godt alternativ til en rimeligere pris er for øvrig de spreke Red og Black Edition med 140-hesters versjon av 1.0 EcoBoost.

Ford har høstet mye suksess med sine EcoBoost-motorer - vi ble imponert av den minste av dem alt for tre år siden.

Overboost

Sammenlignet med Fiesta ST har nykommeren 10 prosent mer effekt og 20 prosent mer dreiemoment - 290 newtonmeter. Det er fortsatt 1,6-literen vi snakker om, men den er det Ford kaller spesialkalibrert for mer krefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer