Ford Focus 1.6 stasjonsvogn - Bedre på det meste

Fra før har vi kjørt kombi med 1.6 liter og stasjonsvogn med 2,0 liter. Endelig har vi den beste kombinasjonen - 1.6 liters motor og stasjonsvognene kjempeplass.

Publisert

Vi har kjørt Ford Focus 1.6 Kombi og 2.0 stasjonsvogn tidligere, og har svært mye positivt å si om denne bilen. Konklusjonen på disse testene er at modellen med 2 liters motor er den kraftigste bilen i golfklassen til denne prisen. Videre kan vi også konkludere med at 1,6 literen holder i lange baner hvis du ikke har veldig fartsbehov, eller er allergisk mot å bruke girstanga. Stasjonsvogn er også å foretrekke siden plassforholdene her er svært sjenerøse.

Sterk nok motor

1,6 literen i Ford Focus gjør en god jobb, og dekker behovet du har i en normal familiebil. Til daglig bruk kan du glede deg over lavt støynivå og lavt bensinforbruk. Du blir ingen sinke i trafikken og med litt planlegging gjør du også unna forbikjøringer ganske greit. Ulempen er dreiemomentet som ikke er av det beste. I kraftige stigninger er du nødt til å ty til fjerde giret som igjen medfører høyt turtall og mer støy, men takler du det har du egentlig ingen problemer.

God plass

Focus stasjonsvogn har et svært rommelig bagasjerom. Lukeåpningnen er høy og bred og hjulbuene tar lite plass, noe som igjen gjør at bagasjerommet er veldig lett å utnytte. Foran er det også rommelig, det er godt med justeringsmuligheter av både ratt og sete, noe som gjør at både store og små finner en komfortabel førerplass. Setene i Trend utgaven er også glimrende formet og klemmer deg godt på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer