Ford Focus C-MAX: Kjerringa mot strømmen

De aller fleste bilprodusentene bygger nå biler som kan gjøres om fra 5-seter til 7-seter, men Ford har valgt å gå motsatt vei med C-MAX.

Publisert
Sist oppdatert

LÖIPERDORF (DinSide Motor): C-MAX er den aller første bilen i Fords nye rekke av fleksi- og flerbruksbiler. De aller fleste fleksibilene som finnes på markedet reklamerer med at de kan gjøres om til syv seter, og dermed benytter all plass som finnes i bilene til å frakte flest mulig mennesker. Ford går, i liket med Opel Meriva, motsatt vei.

- De aller fleste av oss kjører sjelden med flere enn to personer i bilen, hevder Fords informasjonsjef i Norge, Jan johansson om hvorfor de har valgt en annen løsning enn konkurrentene.

Smart baksete

I Focus C-MAX er plassen grei for fem personer, og den er svært romslig for fire. Hovedgrunnen til at C-MAX skiller seg ut er nemlig at du kan felle ned det midterste setet i baksetet, og ved et enkelt grep gjøre det om til to seter med godt med benplass og plass i bredden.

Vi har selvsagt forsøkt de ulike mulighetene, og kan konstatere at det fungerer godt. Fire personer sitter behagelig og har god plass. Men det kunne vært bedre. Vi savner noe så enkelt som et midtarmlene med oppbevaringsplass til å fylle tomrommet som oppstår mellom de to baksetene. Vi savner rett og slett den enkle lille boksen som Opel har skapt til Meriva. Da vi diskuterte dette med Fords designer Daniel Paulin måtte han si seg enig, og regner med at dette vil komme innen kort tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer