Ford Focus Electric testkjørt

Lanseringen av Focus Electric var en milepæl, men hvordan er den å kjøre?

Dette er Fords nye elbil for Europa. Fords representant viser her frem en finesse ved nye Ford Focus Electric, en ring med blått lys rundt ladeåpningen som viser hvor mye strøm som er igjen i batteriet. Foto: Knut Moberg
Dette er Fords nye elbil for Europa. Fords representant viser her frem en finesse ved nye Ford Focus Electric, en ring med blått lys rundt ladeåpningen som viser hvor mye strøm som er igjen i batteriet. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 12. juni 2013 var dagen da produksjonen av den europeiske utgaven av Ford Focus Electric startet ved Ford-fabrikken i Saarlouis, og vi var selvsagt tilstede.

Siden den gangen har også prisen blitt satt til 259.000 kroner, og hva vi syns om prisen utdyper vi her!

Men la oss gå direkte til selve kjøreopplevelsen.

TEST: Fornyet Nissan Leaf

Ordentlig sprek!

For i kategorien elbiler beregnet for et bredt publikum, er dette utvilsomt den mest velkjørende vi har prøvd til nå.

For det første oppleves elmotoren sprek, særlig fra start, naturligvis. Men også opp i hastighet til godt over det som er tillatt i Norge ble vi imponert over et skyv som er merkbart kraftigere enn det Nissan Leaf kan by på - og Leaf er ingen treg bil. Likevel - effekten på 145 hestekrefter i forhold til Leafs 109 merkes. Dreiemomentet er på 250 newtonmeter. Det sørger for den ovenfor beskrevne trekkraften fra stående start og gjennom hele det registeret man har behov for ved normal kjøring.

God kjøredynamikk

For det andre: Ford Focus har etter vår - og mange andres - mening klasseledende kjøreegenskaper. (Vi ser her bort fra Tesla Model S, som er i kategorien over - minst). Også den elektriske versjonen innehar det som utgjør hovedbestanddelen av Fords lederskap på dette området. Chassis, hjuloppheng og styring jobber veldig bra sammen og responsen på førerens impulser er umiddelbar, kvikk og presis. Svingvillighet og veigrep imponerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.