Ford Focus: Kommer i oktober

Focus er Fords nye mellomklassebil - med en videreføring av designet vi har blitt kjent med gjennom Ka, Puma og Cougar. Lanseringsdato for den nye konkurrenten i Golf-klassen er 22. Oktober, og først ute av fire karosserivarianter er en 5-dørs kombikupé. Senere på høsten vil kombikupéen også bli tilgjengelig som 3-dørs. Focus som 4-dørs sedan og 5-dørs stasjonsvogn slippes på markedet i begynnelsen av 1999.

5-dørs kombikupé er først ute av fire karosserivarianter.
5-dørs kombikupé er først ute av fire karosserivarianter. Vis mer
Publisert

Med et nytt og spennede design satser Ford på å kapre tilbake tapte markedsandeler både her hjemme og i Europa. Ford har lykkes med slike strategier før, for eksmepel med Ford Sierra - en bil mange dømte nord og ned på grunn av et "futuristisk" design. De pessimistiske spådommene ble fort gjort til skamme, og Sierra ble en kjempesuksess. Og det er ingen tvil om at Focus vil sjokkere noen - og glede desto fler med sin usedvanlige kombinasjon av skarpe linjer og myke former.

Fire motorer

I Norge vil alle fremtidige Focus-kunder få valget mellom tre forskjellige 16-ventilers bensin-motorer: 1,4-liter, 1,6-liter og 2,0-liter, motorer som yter henholdsvis 75, 100 og 130 hk. I tillegg vil en 1,8-liters dieselmotor med direkteinnsprøytning og 90 hestekrefter bli tilgjengelig over nyttår 1999.

Tre utstyrsgrader

Alle karrosserivariantene leveres med forskjellig grad av utstyr. Focus Ambiente er den enkleste utgaven, med blant annet fem tre-punkts sikkerhetsbelter, og kollisjonsputer i forsetene som standard. Ønsker du mer utstyr, som lærratt, ekstra sidestøtte i forsetene eller kanskje sportsfjæring, kan Focus Trend gi deg dette. Focus Ghia er luksusmodellen med enda mer utstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer