Ford Focus ST - og en overraskelse

FRANKFURT (DinSide Motor): Ford lanserer helt ny ST-versjon av Focus - med en ny vri.

Joda, det stemmer: Ford Focus ST anno 2011 kommer, i motsetning til forgjengeren, som stasjonsvogn. Foto: Fred Magne Skillebæk
Joda, det stemmer: Ford Focus ST anno 2011 kommer, i motsetning til forgjengeren, som stasjonsvogn. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du trodde du hadde sett denne før, kan det godt hende du trodde rett. For, ja - det er faktisk et år siden vi omtalte denne nye ST-en fra Ford, Focus ST av tredje generasjon. "Råtøft fra Ford", skrev vi da.

Produksjonsbilen på plass

Som leseren kan se er nye Ford Focus ST så å si identisk med den som ble vist i forkant av bilutstillingen i Paris i fjor. Hva er så forskjellen? Jo, dette er produksjonsversjonen, mens den som ble vist for et år siden i Paris, fortsatt ble kalt "konsept".

Les også: Test av Focus RS: Den råeste av alle "GTI-bilene".

Overrasket

Men Ford har allikevel greid å overraske sitt publikum i Frankfurt i år. Ved siden av den "normale" femdørsversjonen av ST som skal selges over hele verden (den kommer for øvrig ikke med tre dører), avduket nemlig den stadig mer globale produsenten en ST stasjonsvogn som er spesifikk for Europa.

Basert på verdensbil

Det er en egen divisjon i Ford-konsernet, Global Performance Vehicles Group, ledet av Jost Capito, som står for utviklingen av ST. Han uttaler i en pressemelding at dette er et spesielt spennende prosjekt, da det er første gang en høy-ytelsesversjon baserer seg på en virkelig global modell. "Verdensbilen" ser da faktisk også ut til omsider å ha blitt en realitet med den nylig lanserte Focus, som denne gang har så å si samme aspekt og teknisk basis i alle markeder, om enn med noen lokale tilpasninger. (Les vår artikkel fra lanseringen av Ford Focus her).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer