Ford Focus ST som politibil

Denne uniformerte bilen ser ganske alminnelig ut, men med sine 250 hester tar den igjen det meste.

Politibilen demonstreres i disse dager for de britiske representantene for lovens håndhevere. Det er en Ford Focus ST med toliters turbomotor og 250 hestekrefter. 0-100: 6,5 sekunder. Foto: Ford
Politibilen demonstreres i disse dager for de britiske representantene for lovens håndhevere. Det er en Ford Focus ST med toliters turbomotor og 250 hestekrefter. 0-100: 6,5 sekunder. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange mennesker lar seg fascinere av alt som er uniformert.

Dette gjelder også biler, og spesielt utrykningskjøretøyer er gjenstand for en særskilt interesse som ofte er dyrket frem under barndommen.

Fornyet i Norge

Dette gjenspeiles i interessen for artikler vi har publisert om temaet her på DinSide - og da spesielt politibiler. De er jo ordensmaktens redskap for å overvåke, patruljere, vise nærvær og, om nødvendig, ta igjen og fakke lovbrytere som gjør menigmann nysgjerrig.

Nylig kunne vi for eksempel omtale og vise frem de norske politibilenes helt nye dekor - det begynner etter hvert å bli noen av dem å se på veiene.

Men noe mangler på de nye politibilene...

Full galopp

Bilen vi ser her er utviklet av Ford Special Vehicle Preparations (SVP) i Earls Colne, Essex, England. Donorbilen er ingen ringere enn den mest heftige versjonen av Ford Focus ST, og med sin turboladede 2.0 Ecoboost-motor kan den skilte med 250 hestekrefter.

340 newtonmeter fra 4.000 til 6.000 omdreininger i minuttet er heller ikke å kimse av. Med en akselerasjonstid på 6,5 sekunder fra 0 til 100 km/t vil den i hvert fall bidra til å gjøre det vanskeligere for forbrytere å slippe unna ved eventuelle biljakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer