Ford Galaxy: Nå med 150 diesel-hestekrefter

Fords flerbruksbil kommer endelig med en langt mer troverdig diesel-motorisering.

Publisert
Sist oppdatert

En av Ford-nyhetene på den internasjonale bilutstillingen i Amsterdam, som pågår i disse dager, er Ford Galaxy med en 1,9-liters turbodieselmotor som utvikler 150 hestekrefter og et dreiemoment på råsterke 310 newtonmeter. Det gir ekstra ytelser sammenlignet med dieselmotoren på 130 hestekrefter som allerede finnes i Galaxy-serien. Eksempelvis er toppfarten på Ford Galaxy med den nye motoren nesten 200 kilometer i timen.

Mer troverdig

Etter mange år som ganske anonym aktør på flerbruksmarkedet her i landet, får Ford Galaxy de ekstra kreftene som kan gjøre den sprek nok uten at forbruket fyker i været. Hva blir effektøkningens effekt på registreringstallene, tro?

Den nye motoriseringen (selve motoren er ikke ny), forventes å styrke Ford Galaxys appell på det europeiske markedet etter et år der Galaxy-salget passerte søstermodellens (Volkswagen Sharan) i Vest-Europa.

Den nye toppmodellen av Ford Galaxy TDI akselererer nå fra null til 100 kilometer i timen på 11,9 sekunder, og kan oppvise vesentlig større fleksibilitet, med akselerasjon fra 80 til 120 kilometer i timen på 12,9 sekunder i 5. gir og 16,5 sekunder i 6. gir. Drivstofforbruket ligger i følge Ford på 0,52 liter per mil på landeveien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer