Ny elektisk SUV

Ford kommer med Mustang Mach-E

Forhåndsbestilling på nett åpner 18. november.

KOMMER: Mustang Mach-E avdukes fra scenen i Los Angeles kl 03.00 natt til mandag 18. november, samme dag som det er mulig å forhåndsbestille Fords nye helelektriske SUV. Foto: Ford.
KOMMER: Mustang Mach-E avdukes fra scenen i Los Angeles kl 03.00 natt til mandag 18. november, samme dag som det er mulig å forhåndsbestille Fords nye helelektriske SUV. Foto: Ford. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Navnet på Fords nye el-SUV er Mustang Mach-E, heter det i en pressemelding.

Mer enn 15.000 nordmenn har sikret seg fortrinnsrett til den ikoniske bilmodellen som snart kommer i ny drakt, og forhåndsbestillingen på nett åpner mandag 18. november på ford.no.

Mustang Mach-E skal avdukes på scenen i Los Angeles natt til mandag, med hjelp av den kjente skuespilleren Idris Elba. Verdenspremieren vil bli live-streamet på Youtube, Facebook og Twitter.

Europapremiere i Oslo

Allerede noen timer etter avdukingen i Los Angeles er den nye elbilen på plass på et eksklusivt arrangement på Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo.

Alle som har sikret seg en fortrinnsrett til Mustang Mach-E er invitert til det som blir den første visningen i Europa av nyheten med opptil 600 kilometers rekkevidde. Rekkevidden er målt etter den nye og langt strengere WLTP-målemetoden, skriver Ford.

- Helt unik

- Med den fantastiske rekkevidden, plass som i en familiebil og priser som gjør den tilgjengelig for folk flest, er Ford Mustang Mach-E helt unik, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Med tanke på interessen Ford har hatt for en bil som ennå ikke er vist frem, har tydeligvis mange fått med seg dette. Nå gleder de seg til snart å kunne dele mye mer informasjon om denne helelektriske SUV-en, fortsetter han.

Alle som har sikret seg en fortrinnsrett til Mustang Mach-E er invitert til det som blir den første visningen i Europa, nærmere bestemt på Tjuvholmen i Oslo, av den nye elbilen med opptil 600 kilometers rekkevidde. Foto: Ford.
Alle som har sikret seg en fortrinnsrett til Mustang Mach-E er invitert til det som blir den første visningen i Europa, nærmere bestemt på Tjuvholmen i Oslo, av den nye elbilen med opptil 600 kilometers rekkevidde. Foto: Ford. Vis mer

Første i rekken

Bilen er altså intet mindre enn inspirert av designet til ikonet Mustang. Det betyr at vi kan vente oss en ganske romslig sportsbil, som vil gå rett i konkurranse med Tesla Model S, Tesla Model X, Mercedes-Benz EQC, Jaguar i-Pace, Audi e-tron osv, skrev Dinside Motors Espen Stensrud i fjor høst.

Først ut er den Mustang-inspirerte elbilen, som kommer i løpet av 2020, med en elektrisk rekkevidde på minst 480 kilometer. Men, det kommer flere, og de kommer fort:

Ford investerer mer enn 92 milliarder kroner i elektrifisering og planlegger å tilby i alt 40 elektrifiserte modeller globalt i løpet av 2022. 16 av disse modellene vil være helelektriske biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer