Ford konsept: 24 - 7 -- internettbilen

Detroit (DinSide Bil): Det var "Jack of Detroit" -- Ford-president Jack Nasser --som sørget for å gi 5.000 journalister hakeslipp i dag. Ikke så mye på grunn av bilen han dro lakenet av, men på grunn av det han sa.

Publisert

For visst har vi sett konseptbiler med internettaksess tidligere. Og visst kan det være fremtiden. Men det er for så vidt ikke noe revolusjonerende å putte ny teknikk inn i en bil. Poenget må være å skape en merverdi for kunden. Og akkurat det har Ford store planer om.

I dag ble det nemlig klart at Ford har kjøpt seg inn i et av de aller største internettselskapene i USA, nemlig Yahoo. Og Ford-eiere skal kunne logge seg inn på Yahoo eller hos Ford for å kunne avtale neste service, stille spørsmål og få svar, sjekke ut nye tilbud og så videre. Dermed skaper Ford en meget sterk personlig tilknytning til sine brukere, Ford regner selv med at i løpet av neste år har omlag 155 MILLIONER Ford-kunder denne muligheten.

Det skal ikke mye fantasi til for å ane hva slags muligheter dette gir Ford i form av lojalitetstilknytning.

Konseptbilen

24.7 er bygget på samme plattform som Ford Focus, men har ca. 5 cm lengre akselavstand. Motoren er den samme Zetec-motoren som står i Ford Focus 2.0.

Ved hjelp av stemmestyring utviklet av Visteon Automotive Systems -- som er det eneste systemet på dagens marked som kan "gjenkjenne" kommandoer på 10 - 12 forskjellige språk med alle dialekter -- har du tilgang på e-post, internett, kart og kjøreveiledning med GPS, on-line informasjon om trafikksituasjonen, håndfri mobiltelefon (videofon), osv. Grafikken i dashbordet forteller deg også andre mer eller mindre nyttige og tradisjonelle ting som hastighet, turtall, antall kjørte kilometer og oljetemperatur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer