Ford Kuga: Ny folkeSUV

For bare et snaut år siden viste Ford iosis X, en konseptbil som hintet kraftig om Fords kommende folkeSUV. Nå avslører de enda mer...

Publisert
Sist oppdatert

At Ford er i ferd med å utvikle en konkurrent til Toyota Rav4 og Honda CR-V har vi visst lenge. I tillegg til iosis X har vi sett flere spionbilder som bekfrefter dette. Nå avslører man også navnet, nemlig Kuga.

Konsept vs produksjon

Bilen på bildet er en modell som viser omtrent hvordan Kuga kommer til å se ut. Skjønt, et stykke unna er den likevel.Produksjonsvarianten kommer til å være noe mer beskjeden i fremtoningen. Ikke minst gjelder dette den voldsomme grillen, langstrakte profilen og de digre hjulene på bilen på tegningen.

XC60-søsken

Ford Kuga: Ny folkeSUV

Ford Kuga: Ny folkeSUV

 1. Store bilder


Rent teknisk bygger Kuga på samme plattform som en hel haug med andre biler, blant andre lillebror Focus og Volvo S40/V50. I tillegg kommer også Volvos kommende kompaktSUV XC60 til å baseres på samme tekniske grunnlag.

Haldex

Det betyr Haldex firehjulsdrift og fire- og femsylindrede bensin- og dieselmotorer. Regn med at en 2,0-liters dieselmotor blir bestselgeren her hjemme, mens Volvos 2,5-liters bensinturbo kommer til å utgjøre toppmodellen.

Sjelden firehjulstrekker

Ford Kuga blir for øvrig europeiske Fords første firehjulsdrevne personbil på mange år, med et lite unntak av den amerikanskinspirerte SUVen Maverick. I kampen om kundene i den populære folkeSUV-klassen har Ford dermed tapt masse terreng, først og fremst til sine japanske konkurrenter.

Japansk dominanse

Ford iosis X
Ford iosis X Vis mer


De europeiske produsentene har nemlig sovet i timen og kommet skikkelig på hæla under opprullingen av den nye bilklassen. Japanerne har dominert kraftig, men dette er nå i ferd med å endre seg. Opel Antara kom for ikke lenge siden på markedet, og Volkswagen har akkurat presentert Tiguan. Resultatet er en bilkasse med knallhard konkurranse, til fordel for forbrukerne.

Produksjon neste år

Ford Kuga skal vises på Frankfurt-utstillingen nå i september. I produksjon går den tidlig neste år.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Ford-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer