Ford Kuga: Prisene klare

I mai blir det enda vanskeligere å velge folke-SUV. Da kommer nemlig Ford Kuga, som vil utfordre noen av Norges mest populære bilmodeller.

Publisert
Sist oppdatert

Folke-SUVer selger som aldri før. Salgstatistikken for februar viser at hele fem av Norges 14. mest populære bilmodeller så langt i år tilhører denne bilklassen (Honda CR-V (7. plass), Toyota RAV4 (8.), Mitsubishi Outlander (10.), Volkswagen Tiguan (12.), Nissan X-Trail (14.)). I tillegg kommer Nissan Qashqai (9.), som i firehjulsdrevet utgave kan betegnes som folke-SUV.

Maverick

Ford har de siste årene nærmest vært fullstendig fraværende i kampen om folke-SUV-kundene. Riktignok har Ford tilbudt modellen Maverick, en europifisert utgave av amerikanske Ford Escape. Denne eldre modellen har imidlertid aldri blitt solgt spesielt godt her i landet. I 2006 ble det solgt 70 eksemplarer - i 2007 ble det solgt 1 - en - Maverick.

Amerikansk kattedyr

Ford har imidlertid langt høyere ambisjoner for sin nye folke-SUV, som bærer navnet Kuga. Navnet er sannsynligvis en harry omskrivning av Cougar, et av mange navn på det amerikanske kontinentets nest største kattedyr (etter Jaguaren, som et annet bilmerke har valgt som symbol og navn). Ford har forøvrig en tradisjon for å bruke navn knyttet til den amerikanske katten - jamfør Ford Cougar og Ford Puma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer