Ford med hissige kraftkarer

Det går an å ha muskler selv om man ikke er så veldig stor. Det vil Ford i høyeste grad bevise med Fiesta ST og trolig også RS.

Publisert
Sist oppdatert

Fords nye småbil er nylig presentert og ventet på det norske markedet i november. Men allerede nå går ryktene om at den friske småbilen blir enda spenstigere når den bærer navnet ST, og trolig også RS litt senere.

ST

La oss ta det hele fra begynnelsen. Først en liten begrepsoppklaring. ST står for Sport Technologies og er en betegnelse Ford bruker på ekstra sportslige og spreke modeller. Eksempler er utgående Fiesta ST med 150 hester og Focus ST med Volvos turbofemmer på 225 hestekrefter.

RS

I tillegg har man et enda høyere nivå, RS, som står for Rally Sport. De siste årene har det kun vært én modell tilgjengelig med et slikt tilnavn, nemlig forrige Focus RS som hadde en 2,0-liters turbomotor på 215 hester. En enda råere RS-variant basert på dagens Focus er også på vei, trolig med rundt 300 hestekrefter og firehjulsdrift. Da tar den i så fall steget et godt stykke ut av den vanlige GTI-klassen.

Nok av konkurrenter

Men vi starter med ST, den mest åpenbare kandidaten for produksjon, selv om ingenting er bekreftet fra offisielt hold ennå. I følge engelske Auto Express vil dette bli en artig liten sak. Med friskere styling, kraftigere motor og sportslige kjøreegenskaper skal den utfordre biler som først og fremst Renault Clio Sport, Peugeot 207 RC og Opel Corsa OPC, pluss en hel haug med andre litt mildere GTIer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer