Ford Mondeo 1,8i Ambiente

Den klart største stasjonsvognen familien har lagt sin hånd på så langt, er stasjonsvognutgaven av Ford Mondeo. Og forventningene foran møtet var meget store; superlativene har nemlig haglet i de aller fleste biltestene bilen har figurert i.

Publisert
Sist oppdatert

Vi følger en norsk småbarnsfamilie i jakten på ny bil. Bilene blir nøye vurdert med hensyn til plass, sikkerhet, utseende, kjøreopplevelse, praktiske løsninger og valuta for pengene. Du finner bakgrunnen og oversikten over testede biler her.

Mondeo har vært et av Fords aller sikreste kort de 10 årene bilen har vært på markedet, og har hele tiden vært blant de aller mest populære familiebilene her til lands. Modellen fikk seg noen kraftige og nødvendige ansiktsløftninger på slutten av 90-tallet, og siste vesentlig oppgradering kom i 2001.

Utseende

Nye Mondeo har kvittet seg med det meste av mann-med-hatt stemplet, og særlig sedan- og kombiversjonen har vært blant undertegnedes klare favoritter i klassen de siste par årene. Spesielt bakstussen er intet annet enn rålekker, med sine karakteristiske triangelformede baklys med runde ”øyne”.

På innsiden er den klassisk og funksjonell. Midtkonsoll og instrumenter er oversiktlige og langt fra vanskelig å lese/betjene. Her er det helt klart lagt mer vekt på klassisk eleganse og brukervennlighet enn stæsj og fancy løsninger. Vår testbil hadde sort interiør med tekstilseter, med metalliske detaljer, blant annet på midtkonsoll, døråpner, girkule og ratt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer