Ford Mondeo endelig på vei

Nå er det bekreftet: En ny Mondeo er snart på plass i Norge.

STORBIL: Nye Ford Mondeo strekker seg mot 490 centimeter i lengden, men er noe lavere enn forgjengeren for en mer elegant linjeføring. Foto: FORD
STORBIL: Nye Ford Mondeo strekker seg mot 490 centimeter i lengden, men er noe lavere enn forgjengeren for en mer elegant linjeføring. Foto: FORD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford Mondeo var lenge en av de virkelige norgesbilene og en desidert bestselger i mellomklassen i konkurranse med VW Passat og Toyota Avensis.

Nå har den imidlertid vært moden for utskiftning en stund - det synes på salgsstatistikken, der markedsandelen nå er en sjuendedel av hva den var i 2008. Det året var for øvrig Ford Mondeo nest mest solgte bil etter VW Golf.

Hvor ble den av?

Men nye generasjon Ford Mondeo har vært som sjøormen - den har dukket opp nå og da, men ingen har kunnet si at den eksisterte.

I hvert fall ikke i butikkene, der mange kunder så for seg at de ville finne den allerede for to år siden. Det var nemlig i 2012 vi var tilstede ved lanseringen i Amsterdam av den splitter nye modellen med sin moderne og elegante design. Der fikk vi også vite at nye Mondeo vil komme med firehjulsdrift, og også i en hybridversjon.

Så, få måneder senere, kom nyheten om at Mondeo var blitt kraftig forsinket.

Kommer til høsten

Men nå bekrefter Anne Sønsteby, informasjonsdirektør hos Ford Norge, at nye Mondeo kommer hit til landet før året er omme - ja det er bare snakk om uker før den vil kunne bestilles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer