Ford Mondeo får ny sminke

Mondeo har vært en stor suksess for Ford, ikke minst her i landet. Derfor er det kanskje ikke så rart at Fords designere fikk svært lite handlerom da bilen skulle ansiktsløftes.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Ford Mondeo, andre generasjon, ble introdusert her i landet i 2001. Dette året ble Mondeo Norges nest mest solgte bil, kun slått av sin tøffeste konkurrent - Volkswagen Passat. Siden den gang har etterspørselen roet seg noe ned. Likevel ble Ford Mondeo Norges femte mest populære personbil både i 2002 og 2003. I fjor ble Mondeo dyttet ned på en syvendeplass, blant annet som følge av hardere konkurranse fra nye Toyota Avensis, bilen som tok Norge med storm sommeren 2003.

Tøffe konkurrenter

Dagens Mondeo har altså vært i ringen i fire år, og dermed var det på tide med en ansiktsløfting. Faktisk er det nesten rart at ansiktsløftingen ikke har kommet før - stadig flere bilprodusenter frisker nå opp sine modeller allerede det tredje året.

Men selv om Ford innså at en ansiktsløfting måtte til for å holde stand mot tøffe konkurrenter som Toyota Avensis, Opel Vectra og en helt ny Volkswagen Passat, har designerne åpenbart fått beskjed om å gå forsiktig frem. Denne ansiktsløftingen er nemlig blant de mer forsiktige vi har sett.

Enda renere flater

Man skal faktisk være en Mondeo-kjenner - eller jukse ved å holde to bilder opp mot hverandre slik vi har gjort - for å oppdage noen endringer i det hele tatt, i hvert fall for stasjonsvogn-utgavens vedkommende. Men når man stirrer til øyet blir stort og vått, finner man til slutt ut at dørlistene har forsvunnet, noe som resulterer i at Mondeo har fått enda renere linjer. Vi fant også ut at støtfangerlistene, som tidligere var sorte, nå er lakkert i bilens farve og at nedre del av bakstøtfangeren har fått en ny profil. Ser man nøye etter vil man også oppdage at en spile har forsvunnet fra nedre luftinntak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer