Ford Mondeo får oppblåsbare sikkerhetsbelter

Idéen er minst ti år gammel - men nå får omsider baksetepassasjerer den ekstra beskyttelsen.

Det er neste generasjon Ford Mondeo, som skal lanseres til neste år, som får æren av å være først ute med de oppblåsbare bilbeltene. Foto: Wieck
Det er neste generasjon Ford Mondeo, som skal lanseres til neste år, som får æren av å være først ute med de oppblåsbare bilbeltene. Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetsbelter i bil er sannsynligvis den viktigste enkelt-oppfinnelsen når det gjelder fremskritt innen trafikksikkerhet.

Stadig sikrere

Ford introduserte hoftebelter første gang i 1955 i USA (Nash og på slutten av 50-tallet introduserte Saab beltene som standardutstyr, og Volvo forbedret teknologien og introduserte trepunkts-beltene. I dag er kollisjonsputer, blokkeringsfrie bremser (ABS), elektronisk stabilitetskontroll ("antiskrens" - ESP eller ESC) selvfølgelige sikkerhetssystemer, mens det om ikke lenge vil bli vanlig med automatisk nedbremsing foran uventede hindre.

Nå er det en forbedring av bilbelteteknologien som står på programmet. Vi annonserte det allerede i 2009 og i fjor dukket de oppblåsbare setebeltene opp på Ford Explorer i USA. Og nå står det europeiske markedet for tur - hvorav Norge - i forbindelse med at fjerde generasjon Ford Mondeo skal lanseres til neste år.

Slik blir neste Ford Mondeo!

Allerede for ti år siden hevdet Renault at denne teknologien skulle bli standard på deres modeller, men deretter hørte vi ikke noe mer om det fra den kanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer