Ford MyKey gir deg makt

Nå kan du ta kontroll over bilen din, uten å være tilstede.

Ford MyKey gir deg makt
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant de som sitter livredd hjemme når ungdommen er ute og kjører bil? Nå kan du snart gjøre noe med det, så sant det er din bil de er ute med.

Behold lappen etter fyllekjøring

Ford skal i 2012 lansere systemet MyKey i Europa. Dette er et system som lar deg programmere en mengde funksjoner i bilen, og på den måten gir deg en viss form for kontroll over hva bilen kan utsettes for, selv når du ikke er tilstede. Det er rett og slett noe tilsvarende den foreldrekontrollen vi ser på enkelte elektroniske dingser vi har i heimen.

Nyttige begrensninger

Hastighet er en av de naturlige tingene du kan kontrollere med MyKey, og du kan sette flere forskjellige nivåer for hvor fort bilen kan gå, eller når den skal varsle føreren om at en grense er nådd. I tillegg kan du bestemme hva som skal være høyeste volum på stereoanlegget, eller hvilke kanaler det er sømmelig for ungdommen å høre på. Og, som om det ikke er nok. Stereoanlegget gir ikke en lyd fra seg før setebeltene er på.

Tidligere lansert i USA

Som far, så sønn

Far i huset er kanskje litt av en villmann bak rattet, og er glad i å skru av alle elektroniske hjelpemidler i bilen, som ESP, antispinn og så videre. Med MyKey kan du rett og slett hindre at disse sikkerhetssystemene er mulig å skru av. Så kommer det naturlige spørsmålet. Vil ungdommen like dette overformynderiet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer