Ford og elbiler

Henry Fords etterkommere er ikke like klarsynt som far selv. Eller kanskje de er det?

HALVHJERTET FORSØK: Ford Focus Electric er selskapets foreløpig beste forsøk på å tilnærme seg en noenlunde miljøvennlig bilpark. Foto: FORD
HALVHJERTET FORSØK: Ford Focus Electric er selskapets foreløpig beste forsøk på å tilnærme seg en noenlunde miljøvennlig bilpark. Foto: FORD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fords forsøk på å elektrifisere bilparken har foreløpig vært en lunken og lite innovativ affære, selv om de liker å fortelle at prosessen startet allerede med Henry Ford.

I ettertid så det relativt greit ut, da Ford, med Jacques Nasser i spissen, kjøpte norske Think i 1999. Ford trengte en grønnere profil, og var med dette inne i varmen over natta.

Like raskt som Ford kjøpte Think, så ble regelverket i deler av USA endret. Dermed hadde ikke Ford bruk for Think likevel, og solgte det i 2003. Siden da har det vært nærmest steindødt fra Ford med tanke på elektrifisering.

Et forsøk

Vel, de har kommet med en elektrisk utgave av Ford Focus, men dette er en bil som markedet ikke finner interessant. Sagt på en annen måte, den er ikke konkurransedyktig i det hele tatt, og har kun solgt en håndfull.

De har også laget hybridmodeller av flere biler, men disse kan nærmest ikke tas på alvor.

Bilene har fått en ladekontakt, og batteriene er slengt bak i bagasjerommet som en teppebelagt Samsonite. Bilene har med andre ord ikke vært påtenkt som verken hybrid eller elbil fra starten av, og det er heller ikke lagt særlig vekt på å gjøre det skikkelig i ombygningsfasen. Dette gjelder forøvrig også Focus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer