Ford om kraft, eleganse og... miljø

For få dager siden viste vi bildene av Fords spektakulære muskelbil Interceptor, presentert i Detroit av designdirektør Horbury. Samme mann har også hatt æren av å vise frem denne fremtoningen, mer sofistikert, og som har fått navnet Lincoln MKR Concept. Treningstøyet er byttet ut med dress.

Publisert
Sist oppdatert

- Lincoln MKR Concept er en sofistikert, moderne og atletisk bil, sier designsjef for Ford-gruppen i USA, Peter Horbury. - Dette konseptet er det ultimate uttrykket for eleganse og kraftfullhet på en og samme gang.

Cadillac-rival

Lincoln er en bærer av premium-image i USA, og har vært kjent som Cadillacs rival når det gjelder luksusbiler gjennom flere årtier. Det var forøvrig samme mann som hadde grunnlagt Cadillac som startet Lincoln i 1917. I 1922 ble merket kjøpt av Ford. Når den amerikanske presidenten velger befordringsmiddel har valget ofte stått mellom disse to merkene.

Miljøvennlig?

Å kalle konseptbilen en miljøbil er å ta veldig kraftig i, men den er i hvertfall av typen flexifuel, som enten kan gå på vanlig bensin eller på E85, det vil si en blanding av 85% bioetanol og 15% bensin. Motoren er forøvrig en V6-motor med 3,5 liter slagvolum. Den går under navnet Twin Force, og har direkte drivstoffinnsprøytning samt turbo. Maskinen utvikler 415 hestekrefter og et dreiemoment på 540 newtonmeter. Den er en prototype på kommende motorer i produksjonsmodeller fra Ford-gruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer